Anda Boleh Menjadi Pemilik Kapal Pelayaran Walaupun Anda Tidak Kaya

pelayaran

Tidak seperti pemilikan pecahan kapal terbang dan kapal rumah, pemilik pecahan kapal pelayaran semuanya dapat menggunakan kapal secara serentak. Terdapat banyak ruang untuk anda dan pemilik lain tinggal di kapal pada bila-bila masa yang anda mahukan, atau sepanjang masa. Anda boleh menggunakannya sebagai kediaman sepenuh masa, dan juga pemilik bersama yang lain.

Manfaat pertama pemilikan bersama adalah kos perolehan. Terdapat banyak kapal pesiar xe88 di pasar dalam semua rentang harga, ukuran, usia, dan keadaan. Terdapat banyak kapal pesiar yang lebih kecil dan lebih tua dengan harga kurang dari satu juta dolar. Di hujung bawah, beberapa kapal pesiar yang lebih kecil dalam keadaan adil dapat diperoleh dengan harga sekitar $ 250,000. Di hujung tertinggi, kapal pesiar mega baru terbesar kini menelan belanja sekitar $ 500 juta.

Buat matematik. Sekiranya seratus pembeli mengumpulkan sumber sebagai pertukaran peratusan pemilikan kapal, kos perolehan akan dibahagi dengan jumlah yang sama. Satu peratus pemilikan kapal pelayaran bernilai $ 250,000 berharga hanya $ 2500 untuk pemerolehan kapal. Pada hujung skala yang lain, satu peratus pemilikan kapal pelayaran mega baru akan menelan belanja lima juta dolar.

Terdapat beberapa angka lain yang mesti dihitung dalam jumlah kos pemilikan. Kos pemerolehan adalah yang pertama dan paling utama. Angka seterusnya adalah kos untuk meletakkan kapal dalam perkhidmatan. Pada kapal yang lebih tua, kos ini mungkin lebih tinggi daripada kos perolehan. Sebaliknya, kos untuk meletakkan kapal dalam perkhidmatan boleh menjadi jauh lebih rendah jika anda mendapatkan tawaran yang baik untuk kapal yang sudah memenuhi piawaian antarabangsa untuk keselamatan kapal, terutama SOLAS (Safety of Life at Sea). Menjaga pematuhan dengan Bab II pindaan SOLAS 74 adalah melarang kos untuk beberapa kapal yang lebih tua dan mereka biasanya dibuang dan bukannya diperbaharui dengan perbelanjaan yang besar. Terdapat tarikh pelaksanaan SOLAS yang sangat penting yang akan datang pada 10 Januari 2010. Pada tarikh tersebut, semua kapal antarabangsa komersial akan diminta mematuhi peraturan keselamatan kebakaran yang baru. Kod baru yang paling penting berkaitan dengan penggunaan bahan mudah terbakar di dalam kapal. Akan menjadi mahal untuk menggantikan semua bahan yang mudah terbakar di kapal dengan bahan yang sesuai dengan SOLAS yang tidak mudah terbakar atau tahan api yang memenuhi standard keselamatan baru. Ini akan mengakibatkan banyak kapal dijual untuk besi buruk.

Tarikh pelaksanaan SOLAS 2010 yang akan datang menawarkan bahaya dan peluang. Bahaya terbesar adalah kemungkinan bahawa perbelanjaan untuk membawa kapal sepenuhnya mematuhi piawaian antarabangsa akan lebih besar daripada nilai kapal. Walau bagaimanapun, terdapat lapisan perak di awan ini. Tanggal pelaksanaan SOLAS yang belum selesai ini telah mulai muncul sebagai faktor utama dalam harga permintaan dan penjualan kapal di pasaran hari ini.

SOLAS 2010 juga menawarkan peluang luar biasa bagi mereka yang mungkin lebih suka memiliki perahu rumah yang sangat besar daripada kapal komersial. Kapal yang tidak sesuai dengan SOLAS 2010 kini dijual untuk lagu (murah). Kapal pesiar dapat dengan mudah ditukar menjadi megayacht dengan menggunakan pena. Kapal layar milik peribadi, tidak dalam perkhidmatan komersial, dan tidak membawa penumpang atau kargo untuk disewa dikecualikan dari banyak syarat SOLAS. Kos operasi juga lebih rendah untuk kapal layar peribadi. Kosnya lebih murah untuk mendaftar, menandakan dan memastikan kapal layar peribadi. Megayachts boleh ditandai dan dikelaskan untuk perkhidmatan tanpa had. Ini bermaksud bahawa megayacht boleh pergi ke mana sahaja anda mahu. Terdapat satu kelemahan utama untuk mendaftarkan kapal pesiar sebagai kapal layar peribadi. Anda tidak boleh menggunakan kapal layar secara komersial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.